Pühapäevapärastlõunal tuli kokkamistuhin ja ma Otsustasin teha Koogi. A kuna mul kui äsjakolinul pold mingeid vahustajaid käepärast, oli olukord veidike keeruline, sest enamikes retseptides peab ju suhkru ja munavalged tugevaks vahuks lööma jne. Peale mõningast otsimist leidsin õuna- kodujuustuvormi, kus pold vaja vispeldada ega miskit. Niisiis segasin paar muna, u klaasi suhkrut, kodujuustupaki, mõned supilusikatäied jahu ja väiksema paki kohvikoort. koorisin ka mõned õunad, tükeldasin need vormi (mille põhja määrisin eelnevalt võiga), õuntele kaneeli ja suhkrut, kõigepeale kodujuustusegu ja ahju ja 40 min pärast valmis oligi. Külma piimaga njämma:)
Esmaspäeval tuhin jätkus ja aeg oli kanasupiks. Võtsin broileifileed niipallu kui valmis pakis oli, siis kaussi tükeldasin ingveri, valasin juurde magushaput sojakastet, mul oli näiteks Pearl River Bridge "Sweet and sour sauce" ja ribadeks lõigatud broilerifilee kah hulka ja see kupatus seisis paigal pool tundi. Edasi õli pannile, kana pruuniks. Vahepeal keetsin juurde 1 liitri kanapuljongi puljongikuubikutest, pannilt pruun broiler potti kanapuljongi juurde, siis tükeldatud porgand ja kimp spagette ja kui viimased pehmed on, ongi supp valmis.
Mnjah, Angeelika Kangi "Süües terveks ja kauniks" oli väärt lugemine (A)
aa, ja see ka, et kohvi kõrval kuulub mu süda ka kiludele. Tallina kilud, Balti kilud...uhh......
/me kaob kööki!
Sildid: Njämm
0 kommentaari:
Postita kommentaar
Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]
<< Avaleht